Věnečky
Těsto
Ingredience: 20 ml vody, 15 dkg hery, 20 dkg hrubé mouky, 5 vajec
Postup: V hrnci rozehřejeme heru, přidáme vodu a přivedeme k varu. Poté zmírníme plamen a dobře zapracujeme mouku. Dáme ze sporáku stranou a necháme vychladnout. Po vychladnutí zapracujeme vejce.
Krém
Ingredience: 3/4 litru mléka, 10 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, dva vanilkové pudinky, 1 vejce, 15 dkg másla
Postup: Mléko, cukr, rum, vejce a pudinky smícháme v hrnci a přivedeme k varu, mícháme dokud krém nezhoustne.Poté necháme vychladnout. Do vychladlého krému zašleháme změklé máslo
Věnečky tvoříme cukrářským pytlíkem se zdobítkem, na pečící papír. Pečeme na 180 stupňů do zlatova. Upečené věnečky rozkrojíme a plníme krémem. Nazávěr posypeme moučkovým cukrem. Podáváme s kávou či čajem.